Cheesecake cu lemon curd

de La Ancuta in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 6591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 220 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 675 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 180 ml smantana
  • esenta de vanilie
  • Lemon curd
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lemon curd:

Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit.

Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii.

Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute

Intre timp pregatim umplutura:

Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva zaharul/Adaugam apoi ouale pe rand, mixand dupa fiecare. La finaladaugam smantana si vanilia si omogenizam.

Scoatem tava din cuptor si punem 2/3 din umplutura apoi punem jumatate din cantitatea de lemon curd (reteta aici). Facem un model cu varful unui cutit.

Punem apoi restul umpluturii iar deasupra restul de lemon curd. Facem si deasupra un model cu varful cutitului.

Dam la cuptor, la foc mic 40-50 de minute. Umplutura trebuie sa fie inchegata aproximativ 4 cm incepand din margine. In mijloc ea va fi inca moale.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (~2 ore)

Scoatem apoi din tava si dam la frigider pentru alte 4 ore.

Dupa ce a stat la frigider putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lemon curd" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pachetele cu bezea si nuca